De beste rørleggerverktøyene å eie

Når det gjelder rørleggerarbeid ser det ut til at en overflytende verktøykasse full av verktøy kan være en svært rimelig mulighet. Det er spesialverktøy så vel som vanlige verktøy som ser ut til å være litt overveldende når det er på tide å starte samlingen av rørleggerverktøy. Med det i tankene ser det ut til at det er en guide som dekker hvilke verktøy som er avgjørende å ha hvis du planlegger å utføre rørleggerarbeid rundt hjemmet ditt. I stedet for å løpe til din lokale maskinvare- eller oppussingsbutikk og bare legge til verktøy tilfeldig, la oss ta et skritt tilbake et sekund og definere hvilke verktøy som er absolutt nødvendige.

Grunnleggende rørleggerverktøy som er avgjørende

Uansett hvilken type rørleggerarbeid du gjør, må du ha et grunnleggende sett med verktøy for å gjøre det til en realitet. For dette grunnleggende settet, la oss anta at du ikke har noen grunn til å ønske å lodde rør eller lignende. Bare ta deg av de grunnleggende rørleggeroppgavene som ofte dukker opp hvor som helst rennende vann er en realitet. For det formål, la oss gå gjennom de grunnleggende tingene du kan legge til i verktøykassen din. Heldigvis er mange av disse verktøyene sannsynligvis en del av det vanlige hjemmets verktøykasse. Et par halvmånenøkler er en god start. Noen foretrekker kanallåser eller lignende, men jeg tror at halvmånenøkkelen tillater justering og et solid tilbakefall for å skru og skru av rørleggerinventar som har god plass rundt seg. Herfra er en rørkutter en stift av rørleggerverktøykasser rundt om i verden. En servantnøkkel er flott for de vanskelig tilgjengelige stedene som gjør det bokstavelig talt umulig å skru på og av rørleggerutstyr med vanlige skiftenøkler. En rull teflontape er nødvendig for å sikre vanntetthet i en eller annen sammenheng. En liten hacksag er den siste delen av det grunnleggende rørleggersettet som vil få deg gjennom de fleste grunnleggende rørleggerarbeid som vil komme din vei.

Rørleggerverktøy som trengs hvis du planlegger å lodde rør

Nå, hvis du planlegger å svette og lodde rør, vil det være noen andre ting du trenger for å sikre at du er klar for rørleggerprosjektene dine. Et loddesett er en nødvendighet. Sørg for at den har en lommelykt selvfølgelig (propangass fungerer fint, men MAPP-gass vil hjelpe mye hvis du er villig til å bruke noen ekstra dollar). I tillegg må den ha loddetinn (sølvfarget rullemasse) og fluss (det vil være i en beholder som ser ut som lipgloss). Normalt ikke inkludert i disse loddesettene er noe industrielt sandpapir eller lignende for å grov opp kobberrørene for svette. En justerbar skiftenøkkel er fin å ha for å holde løst kobberrør du svetter, men er ikke et absolutt must.
Hvis du legger til listen over verktøy i arsenalet ditt, bør du være klar til å håndtere alle de grunnleggende rørleggerproblemene som dukker opp. Jeg personlig oppbevarer dem i en egen verktøykasse i kjelleren, slik at jeg kan gå og ta dem alle på en gang når jeg vet at jeg skal jobbe med Rørlegger Bærum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.